Stichting Slavakto

Fokkerstraat 2
3830 AD Leusden

Persbericht: Voorbereidingen Slavakto vakwedstrijden en verkiezing in volle gang!

Slavakto; een begrip in de slagersbranche

Maandag 5 en dinsdag 6 november vindt in de Jaarbeurshallen in Utrecht de Slavakto weer plaats. Sinds jaar en dag is dit één van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Ook de vakwedstrijden - waar slagers hun producten presenteren - zijn sinds het bestaan van de Slavakto een belangrijk onderdeel. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor hét slagersevenement al in volle gang.

De Slavakto is al jaren een begrip in de slagerswereld. Een vakbeurs voor de slagersbranche waar producten en vakmanschap altijd centraal staan. De opzet van Slavakto 2018 heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Er zullen weer als vanouds vakwedstrijden plaatsvinden, maar er wordt dit jaar ook een nieuw component toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers.

Persbericht: Slavakto 2018 met nieuwe opzet in het teken van ‘Battles’

Grote diversiteit aan competities; bezoekers zijn ook deelnemers

Op maandag 5 en dinsdag 6 november vindt in de Jaarbeurshallen in Utrecht de Slavakto 2018 plaats. Deze editie heeft een nieuwe opzet, waarbij er meer competities zullen plaatsvinden en zowel de exposanten als de bezoekers nog actiever gaan deelnemen aan tal van activiteiten en wedstrijden.

De opzet van Slavakto 2018 heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Naast de vakwedstrijden zal er zullen er ook live 'Battles' gevoerd worden tijdens Slavakto als onderdeel van de nieuwe opzet.

Vlees 2015 geslaagd verlopen

Drie dagen vol inspiratie, kennisdeling en innovatie; het bestuur van de Stichting Slavakto kijkt terug op geslaagde dagen. We hebben uiteindelijk ruim 6.000 slagers, bedrijven en geïnteresseerden mogen ontvangen; er zijn tientallen prijzen uitgereikt; de exposanten hebben de bezoekers veel nieuws laten zien en proeven. Kortom, het was genieten van ons prachtige ambacht met veel enthousiaste reacties tot gevolg!

De winnaars
Vlees 2015 stond volop in het teken van de prijsuitreikingen. Hieronder de winnaars op een rijtje.

Lekkerste Gehaktbal:
Keurslager Van Hest, Goirle

Lekkerste gehaktvariant:
Slagerij Beerens, Eindhoven


Internationaal juniorenkampioen
Gerrit Jan van de Weg, Oosterwolde


Algemeen Nationaal Kampioen
Dennis van Dun, Waalwijk


International Young Butchers’ competition
 Zwitserland met Claudia Jaun en Luzia Mathys   

Stichting Slavakto

Fokkerstraat 2
3830 AD Leusden