Gehaktballen voor de voedselbank Utrecht1

Gehaktballen voor de voedselbank

De inflatie en energiecrisis zorgt voor een toenemend aantal mensen dat aangewezen is op de voedselbank. Met een gehaktbal van de slager blijft een goed en gezond voedingspatroon bereikbaar voor de meerderheid van de Nederlandse bevolking, maar niet voor iedereen. Een toenemend aantal mensen is afhankelijk van de Voedselbank.

Tijdens Slavakto (4 en 5 oktober Werkspoor Kathedraal Utrecht) wordt bekend gemaakt welke slager de Lekkerste Bal Gehakt heeft gemaakt. In het kader van de SlagersVakTentoonstelling en de wedstrijd de Lekkerste Bal Gehakt bieden de ambachtelijke slagers van Nederland 1.000 gehaktballen aan de Voedselbank in Utrecht aan.

Ingrid Verkerk, projectcoördinator Voedselbank: “De sterk gestegen prijzen van energie en boodschappen hebben ervoor gezorgd dat een toenemend aantal Utrechters niet meer in staat is om voldoende voedsel te kopen. De voedselbank Utrecht (www.voedselbankutrecht.nl) springt in deze gevallen bij via voedselpakketten met basisproducten.” 

Zij vervolgt: “Wat we in de pakketten kunnen doen is sterk afhankelijk van wat we krijgen. Daarnaast moeten de producten die we krijgen over steeds meer mensen verdeeld worden. De donatie van de Slavakto is daarom een mooie aanvulling voor de deelnemers!”

In Nederland zijn 172 voedselbanken actief. De voedselbank in Utrecht heeft 600 deelnemers, gezinnen die wekelijks een voedselpakket afhalen.

Op de foto vlnr. Slavakto bestuursleden en slagers Auke de Waal, Jan Nederhoed, John de Roode en Ingrid Verkerk (Voedselbank Utrecht).  

 

Deel dit bericht!