Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365

Finale verkiezing 'Leukste Slagerij'

Nieuw onderdeel van Slavakto, gericht op de teams van de slagerijen, is de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’. De finale van deze verkiezing vindt live plaats tijdens Slavakto. Tijdens de voorronde van deze verkiezing hebben de deelnemers naast zoveel mogelijk stemmen ook een zo hoog mogelijk cijfer moeten behalen. Deze beoordelingen zijn gegeven door de eigen klanten via een online stemtool. De provinciewinnaars uit deze voorronde zullen nu tijdens de Slavakto - op maandag 5 november - met hun teams in live battles strijden om de landelijke titel ‘Leukste Slagerij 2018’. De finaleronde vindt om 19.15 uur plaats in het theater van Slavakto.

Wie wordt de ┬┤Leukste Slagerij van Nederland┬┤?

Tijdens de finale op 5 november gaan de twaalf provinciewinnaars in 3 rondes strijden om de landelijk titel ‘Leukste Slagerij 2018’. De teams van de slagerijen moeten daar diverse opdrachten uitvoeren, waarin zij hun creativiteit en vakmanschap laten zien. Alle opdrachten worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit; RTL presentatrice Corine Boon, Paul van Trigt en Josja Haagsma (deelnemer IYBC). Wie tegen wie moet battelen wordt vooraf aan de finale door middel van loting bepaald.

De kwartfinale - aanvang 14.00 uur
In de kwartfinale presenteren de 12 finalisten een mooie vernieuwende vleesvariatie. Dit product moet in 15 minuten te bereiden zijn voor de consument. De producten worden live gemaakt en bereidt tijdens de eerste battle. In deze eerste ronde strijden er 3 groepen van 4 deelnemers tegen elkaar. Van elke groep gaan de beste 2 door naar de halve finale.

De halve finale - aanvang 16.30 uur
In de halve finale presenteren de halve finalisten - de 6 overgebleven teams - een feestelijke gourmetparty voor 4 personen. In 3 rondes wordt er dan gebattled, waarbij twee deelnemers het tegen elkaar opnemen. Een belangrijk
onderdeel van de halve finale is, naast een lekkere
gourmetschotel, ook de tafel tot een sfeervolle gourmettafel te maken. Iedere deelnemer krijgt 30 minuten de tijd om de tafel om te toveren tot een totale ‘gourmet ervaring’. De winnaar van elke ronde gaat door naar de finale die in het theater op de Slavakto plaatsvindt.

De finale – aanvang 19.15 uur
De drie winnaars uit de halve finale zullen hier gaan strijden om de landelijke titel. De finale bestaat uit 2 onderdelen:

 1. De score uit de voorronde - waar consumenten moesten stemmen - wordt vertaald naar punten. Het slagerijteam dat de meeste stemmen heeft behaald krijgt ook de meeste startpunten.
 2. De 3 finalisten presenteren vervolgens hun winkel én het team aan het publiek in het theater. Dit gebeurt door een presentatie te verzorgen van 5 minuten en met een eigen filmpje van maximaal 3 minuten. Het filmpje is een samenvatting van de gevoerde campagne; hier komt duidelijk in naar voren welke acties men heeft ondernomen in de voorronde om stemmen te werven en er wordt iets verteld over de winkel.

De presentatie en campagnes worden beoordeeld door de jury met een cijfer tussen de 1 en de 10. Deze worden vervolgens opgeteld bij de gegeven startpunten. Het team met de hoogste score mag zich dan een jaar lang de ‘Leukste Slagerij van Nederland’ noemen!

De finalisten op een rij

 • Specialiteiten Slagerij J.Hemmen, Onstwedde - Groningen
 • Kwaliteitsslagerij de Schrans, Leeuwarden - Friesland
 • Keurslager Manfred Stiekema, Borger -  Drenthe
 • Slagerij Jager, Kloosterhaar - Overijssel
 • Slagerij C. Verhoef v.o.f., Almere - Flevoland
 • Vleeschhouwerij Zetten, Zetten - Gelderland
 • De Ambachtelijke dorpsslagerij, Amersfoort - Utrecht
 • Slagerij Jeroen de Vries, Alkmaar - Noord-Holland
 • Slagerij van Zuidland, Dirksland - Zuid-Holland
 • Keurslagerij Cees Mol, Goes - Zeeland
 • Slagerij Wisse, Huijbergen - Noord-Brabant
 • Natuurslagerij Schreinemachers, Venlo - Limburg

Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag Gesloten
vrijdag Gesloten
zaterdag Gesloten
zondag Gesloten