Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365

De opzet

Sinds jaar en dag is de Slavakto één van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Ook de vakwedstrijden - waar slagers hun producten presenteren - zijn sinds het bestaan van de Slavakto een belangrijk onderdeel.

De Slavakto is al jaren een begrip in de slagerswereld. Een vakbeurs voor de slagersbranche waar producten en vakmanschap altijd centraal staan. De opzet van Slavakto 2018 heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Er zullen weer als vanouds vakwedstrijden plaatsvinden, maar er wordt dit jaar ook een nieuw component toegevoegd gericht op de slagerij en de teams van medewerkers.

Wedstrijden en nieuwe verkiezing

Deze vakbeurs heet natuurlijk niet voor niets ‘Slagersvaktentoonstelling’, afgekort Slavakto. Met de vakwedstrijden worden de winnende producten tentoongesteld. Op dinsdag vinden de prijsuitreikingen plaats. Ook dit jaar is de wedstrijdcommissie weer volop bezig geweest om er een spetterende wedstrijd van te maken.

Ook de KNS organiseert weer twee productwedstrijden, namelijk ‘de lekkerste bal gehakt’ en ‘het perfecte pekelvlees’, waarvan de prijsuitreiking ook op de Slavakto plaatsvindt.

Verder is er dit jaar een nieuw component aan de wedstrijden toegevoegd. Naast de vaste vakwedstrijden vindt dit jaar ook de verkiezingLeukste slagerij van Nederland plaats. Een nieuw element waarbij de teams van de slagerijen centraal staan waarvan de finale live tijdens de Slavakto is.

Het programma

Maandag 5 november
Battles
Kwartfinale ‘Leukste Slagerij van Nederland’ - 14.00 uur

Theater
Uitreiking ‘Het Perfecte Pekelvlees’ - 16.00 - 16.30 uur

Battles
Halve finale ‘Leukste Slagerij van Nederland’ - 16.30 uur

Theater
Vleesmagazine jubileumborrel - 16.30 - 18.00 uur

Battles
Finale ‘Leukste Slagerij van Nederland’ - 19.15 - 20.15 uur


Dinsdag 6 november
Theater
Uitreiking ‘Lekkerste Bal Gehakt’ - 14.15 - 15.30 uur

Theater
Prijsuitreiking Vakwedstrijden - 19.15 -20.15 uur

Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365