Stichting Slavakto en Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten, hebben in 2024 een overeenkomst gesloten. Beide stichtingen bundelden hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten. Slavakto werd hierdoor onderdeel van Vakbeurs Foodspecialiteiten. Met deze nieuwe samenwerking is er weer een jaarlijks ontmoetings- en inspiratiemoment voor de slagersbranche. Nodeloos te zeggen dat beide branches nu nog meer differentiatie zien op de beursvloer, met (voor hen) nieuwe producten die nieuwe kansen creëren in de winkels.
De samenwerking in 2024 is door beide partijen ervaren als een geslaagd partnerschap en daarom was het na de evaluatie duidelijk dat dit succes móet worden voortgezet!
Data beurs 2025
In 2025 vindt de beurs plaats in Expo Houten op maandag 29 en dinsdag 30 september, van 12:00 tot 22:00 uur. Exposanten die zich specifiek richten op versproducten en/of delicatessen voor slagers, AGF-zaken en foodspeciaalzaken, worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Vakbeurs Foodspecialiteiten.
Het vak van versspecialist blijft zich in elke branche ontwikkelen. Ondernemers bieden een steeds breder assortiment, waaronder gemaksproducten en andere noviteiten. Dit vraagt om kennis en inspiratie. Wij, Stichting Slavakto & Stichting Foodspecialiteiten Nederland, zijn blij met deze samenwerking om samen een jaarlijkse beurs te organiseren voor alle versbranches.
Vakwedstrijden
De Slavakto-vakwedstrijden blijven een belangrijk onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer wordt voldoende ruimte gecreëerd, zodat alle bezoekers goed zicht krijgen op de ambachtelijk bereide producten van foodspecialisten, AGF-ondernemers en slagers.
De openstelling van de vakwedstrijden voor versspecialisten uit andere ambachtelijke versbranches onderstreept het belang van verbreding binnen de sector. In januari vindt een overleg plaats tussen beide stichtingsbesturen om de wedstrijden verder te ontwikkelen. In februari worden de details en verdere ontwikkelingen bekendgemaakt.
Vakbeurs Foodspecialiteiten
De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een jaarlijkse vakbeurs die oorspronkelijk werd opgericht voor kaas- en delicatessenwinkels. In de afgelopen jaren is het aanbod flink verbreed. Dit jaar trok de beurs ongeveer 7.500 bezoekers, waarvan 65% directe beslissers in het inkoopproces.
Exposanten kunnen voor meer informatie terecht op www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl