VAS aangepast

Slavakto wordt onderdeel Vakbeurs Foodspecialiteiten

Slagers krijgen weer een jaarlijkse vakbeurs. Stichting Slavakto heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Stichting Foodspecialiteiten Nederland, de organisator van de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten. Beide stichtingen bundelen hun krachten om een completere versbeurs te organiseren voor versspecialisten. De Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt dit jaar plaats In Expo Houten op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober. De Slavakto die oorspronkelijk gepland stond voor 14 en 15 oktober in Utrecht komt te vervallen.

Stichting Slavakto was oorspronkelijk van plan de frequentie van de beurs te verhogen naar eens in de twee jaar. Dat was mede ingegeven door het wegvallen van de Noordelijke Slagers Manifestatie en de VAS-beurs. Met deze nieuwe samenwerking is er weer een jaarlijks ontmoetings- en inspiratiemoment voor de slagersbranche.

Manfred Lukkezen, bestuurslid van Stichting Slavakto: “Het slagersvak blijft zich ontwikkelen. Slagers bieden een steeds breder assortiment aan met onder andere gemaksproducten en andere noviteiten. Dat vraagt om kennis en inspiratie. Wij zijn blij met de samenwerking om zo toch weer een jaarlijkse beurs voor de slagersbranche te organiseren. En wij passen bij de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkelde tot een brede beurs voor versspecialisten”.

“We zien de laatste jaren dat het bezoek aan de vakbeurs steeds breder wordt. Het is al lang niet meer de traditionele kaasbeurs. Zo was er op de laatste editie ook extra aandacht voor de AGF-branche. Met de toevoeging vanuit Slavakto ontstaat een mooi evenement dat goed aansluit op de ontwikkelingen in de versbranches, zoals blurring en kant-en-klaar”, voegt Rick Brantenaar, directeur van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland toe.

Vakwedstrijden blijven gehandhaafd

De Slavakto-vakwedstrijden blijven bestaan en worden een belangrijk onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer wordt ruimte gemaakt zodat alle beursbezoekers goed zicht krijgen op ambachtelijk bereide producten uit eigen keukens. Dat de vakwedstrijden ook toegankelijk worden voor versspecialisten uit andere ambachtelijke versbranches benadrukt het belang van verbreding in de branches.

Vakbeurs Foodspecialiteiten

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is al een jaarlijkse vakbeurs. Oorspronkelijk gestart als vakbeurs voor kaas- en delicatessenwinkels is de laatste jaren de beurs al verbreed. De beurs telde afgelopen jaar zo’n 6.000 bezoekers.

Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 vindt plaats in Expo Houten op 30 september en 1 oktober 2024.

De toegang tot de beurs is gratis (na voorinschrijving).

Bezoekers en exposanten kunnen voor meer informatie terecht op www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

Deel dit bericht!