Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365

De wereld aan je voeten met de SLAVAKTO 2022

Noteer het in de agenda: op 3 en 4 oktober 2022 in de Werkspoorkathedraal in Utrecht

Het thema van de Slavakto 2022 is ‘De wereld aan je voeten’ voor de slagers van nu en later. Twee dagen lang staat de Werkspoorkathedraal in het teken van inspiratie, innovatie en ontmoeting.

De komende tijd wordt met het marketing-bureau Many Tastes verder gewerkt aan de vernieuwende opzet van Slavakto 2022. Want dat het anders gaat zijn dan voorgaande edities, is zeker.

Wil je meer weten? Stuur een mailtje naar info@slavakto.nl of bel met 070 3906365.

De wereld aan je voeten met de SLAVAKTO 2022
nsm-groot

Inschrijving Noordelijke Slagers Manifestatie geopend

Het bestuur van de NSM heeft besloten om op zaterdag 2 oktober 2021 een vakwedstrijd te organiseren. Opnieuw kan gebruik worden gemaakt van de locatie van de firma Boonstra Verswaren te Peize. Een deskundige jury, die onder leiding staat van Ron Kinkelaar van het SVO, zal de producten keuren waarna de deelnemers een juryrapport ontvangen. Uiteraard zijn er ook weer mooie bekers te verdienen voor de verschillende rubrieken en provincies.  Voor het eerst is ook een rubriek voor vegetarische en hybride producten. Kortom, een geweldige vakwedstrijd die  een prima etalage kan zijn voor het vakmanschap van de slager.

Kijk voor meer info  op www.nsmvakwedstrijden.nl

SLAVAKTO verschoven naar 2022

De Slavakto stond voor 2021 op de beursagenda. Het bestuur van de Slavakto heeft besloten het evenement te verplaatsen naar het najaar van 2022.

Als gevolg van de coronapandemie vindt de NSM/SVO-foodchallenge nu plaats in 2021. De foodchallenge zou plaatsvinden op maandag 5 oktober 2020. Hierdoor was het noodzakelijk de beurskalender aan te passen. Het bestuur heeft daarom besloten de Slavakto te verplaatsen naar 2022. In overleg met het bestuur van de VAS is besloten om de volgende VAS-beurs te houden in 2023. Daarmee is de 3 jaarlijkse cyclus van de slagersbeurzen/evenementen weer hersteld.

Samengevat:

2021: NSM/SVO-foodchallenge

2022: Slavakto

2023: VAS-beurs

VAS-Beurs-13

VAS Beurs 2019 was een groot succes!

Toen ruim een maand voor aanvang van de VAS Beurs 2019 duidelijk werd dat er geen vergunning verleend zou worden voor het evenement op de oude locatie zaten de organisatoren met de handen in het haar. In allerijl werd gezocht naar een vervangende locatie en met succes, want de Beursfabriek in Nieuwegein bleek een uitstekend alternatief voor de vertrouwde hal in Amsterdam.

 

Slagersambacht

Duizenden bezoekers uit de slagersbranche ontmoetten in Nieuwegein collega’s en leveranciers. Naast alle innovatieve nieuwe producten en diensten die de exposanten presenteerden, was er ook veel aandacht voor het slagersambacht tijdens de VAS Beurs. Tijdens de battles voor de Leukste Slagerij van Nederland verkiezing, de productwedstrijden en de verkiezing Lekkerste Bal Gehakt lieten de deelnemende slagerijen zien welke mooie en bovendien lekkere creaties er allemaal te maken zijn met vlees. Opvallend dit jaar was dat er ook veel hybride producten werden gepresenteerd. Door vlees en groente in producten te combineren spelen slagers goed in op veranderend consumentengedrag.

 

Winnaars

Keurslager Van Kraaij uit Schaijk werd uitgeroepen tot Leukste Slagerij van Nederland 2019/2020. Meesterslager De Best uit Boxmeer en Nieuw Bergen werd gekroond tot Algemeen Kampioen bij de vakwedstrijd. Keurslager Jongmans uit Klundert werd de winnaar van de wedstrijd Lekkerste Bal Gehakt.

 

Na twee intensieve beursdagen kijken de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie en de Stichting Slavakto met veel genoegen terug op het evenement. Dank aan alle bezoekers, exposanten en andere betrokkenen!

Slavakto 2018 is weer voorbij!

Als bestuur van de Slavakto kijken we terug op een succesvol evenement. Een kleine 5.000 bezoekers hebben kennis genomen van de verschillende noviteiten en inspirerende activiteiten op slagerij- en vlees- en vleeswarengebied en aanverwante artikelen.

De verkiezing 'Leukste Slagerij van Nederland' was in alle opzichten een groot succes. Zowel voorafgaand aan de Slavakto als op de beursvloer hebben verschillende slagerijteams met heel veel inzet, creativiteit en enthousiasme laten zien hoe mooi het slagersambacht is. Het team van Vleeschhouwerij Zetten van Cees van den Berg won uiteindelijk de titel 'Leukste Slagerij 2018'.

Ook bij de vakwedstrijden was er sprake van een mooie competitie met bijna 2.000 prachtige producten en het ambacht als grote winnaar. De titel algemeen kampioen senioren ging naar Nathan Burggraaf uit de Culemborg. Terwijl Carst-Jan van de Wetering uit Wanneperveen de titel bij de junioren in de wacht sleepte.

Veel dank gaat uit aan alle bezoekers en exposanten die mede door de goede samenwerking met de verschillende partners in de branche hebben gezorgd voor een inspirerend, uitdagend en gezellige Slavakto2018 !

Graag tot ziens op de VAS 2019 die zal worden gehouden op 4 en 5 november 2019!


Wim van den Brink
Voorzitter Stichting Slavakto

De winnaars van Slavakto 2018

Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2018 in de verschillende categorieën.

Lekkerste Bal Gehakt
Keurslagerij Marco van Strien, ‘s Gravenmoer

Perfecte Pekelvlees
Keurslagerij Jos Smal, Blokker

Algemeen Nederlands Kampioen
Nathan Burggraaf, Culemborg

Algemeen Jongeren Kampioen
Carst-Jan van de Wetering, Wanneperveen

Uitslag finale verkiezing ‘Leukste Slagerij 2018’ bekend

Tijdens de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht is bekend geworden dat Vleeschhouwerij Zetten uit Zetten de winnaar is van de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’.

De nummer 2 positie is voor Keurslagerij Cees Mol uit Goes en de nummer 3 voor Keurslager Manfred Stiekema uit Borger. Deze uitslag is bepaald tijdens de live ‘battles’ die de slagerijen, die eerst in oktober provinciewinnaar geworden waren, moesten voeren op de Slavakto.

Uitslagen vakwedstrijden bekend!

De uitslag van de vakwedstrijden (zonder punten) is bekend. Dinsdag 6 november volgt de verdere bekendmaking en uitreiking, om 19.15 uur live tijdens Slavakto. Bekijk nu alvast of u Goud, Goud met ster of helaas net geen bekroning heeft gekregen!

Provinciewinnaars Leukste Slagerij naar finale

De stemperiode is afgelopen, de stemmen zijn geteld en de provinciewinnaars zijn bekend! Alle winnaars zijn persoonlijk gebeld met de uitslag en ontvang nog de definitieve opdrachten die op de Slavakto - tijdens de ‘live battles’ - uitgevoerd moeten worden.

Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365