Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365

Slavakto 2018 is weer voorbij!

Als bestuur van de Slavakto kijken we terug op een succesvol evenement. Een kleine 5.000 bezoekers hebben kennis genomen van de verschillende noviteiten en inspirerende activiteiten op slagerij- en vlees- en vleeswarengebied en aanverwante artikelen.

De verkiezing 'Leukste Slagerij van Nederland' was in alle opzichten een groot succes. Zowel voorafgaand aan de Slavakto als op de beursvloer hebben verschillende slagerijteams met heel veel inzet, creativiteit en enthousiasme laten zien hoe mooi het slagersambacht is. Het team van Vleeschhouwerij Zetten van Cees van den Berg won uiteindelijk de titel 'Leukste Slagerij 2018'.

Ook bij de vakwedstrijden was er sprake van een mooie competitie met bijna 2.000 prachtige producten en het ambacht als grote winnaar. De titel algemeen kampioen senioren ging naar Nathan Burggraaf uit de Culemborg. Terwijl Carst-Jan van de Wetering uit Wanneperveen de titel bij de junioren in de wacht sleepte.

Veel dank gaat uit aan alle bezoekers en exposanten die mede door de goede samenwerking met de verschillende partners in de branche hebben gezorgd voor een inspirerend, uitdagend en gezellige Slavakto2018 !

Graag tot ziens op de VAS 2019 die zal worden gehouden op 4 en 5 november 2019!


Wim van den Brink
Voorzitter Stichting Slavakto

De winnaars van Slavakto 2018

Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2018 in de verschillende categorieën.

Lekkerste Bal Gehakt
Keurslagerij Marco van Strien, ‘s Gravenmoer

Perfecte Pekelvlees
Keurslagerij Jos Smal, Blokker

Algemeen Nederlands Kampioen
Nathan Burggraaf, Culemborg

Algemeen Jongeren Kampioen
Carst-Jan van de Wetering, Wanneperveen

Uitslag finale verkiezing ‘Leukste Slagerij 2018’ bekend

Tijdens de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht is bekend geworden dat Vleeschhouwerij Zetten uit Zetten de winnaar is van de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’.

De nummer 2 positie is voor Keurslagerij Cees Mol uit Goes en de nummer 3 voor Keurslager Manfred Stiekema uit Borger. Deze uitslag is bepaald tijdens de live ‘battles’ die de slagerijen, die eerst in oktober provinciewinnaar geworden waren, moesten voeren op de Slavakto.

Uitslagen vakwedstrijden bekend!

De uitslag van de vakwedstrijden (zonder punten) is bekend. Dinsdag 6 november volgt de verdere bekendmaking en uitreiking, om 19.15 uur live tijdens Slavakto. Bekijk nu alvast of u Goud, Goud met ster of helaas net geen bekroning heeft gekregen!

Provinciewinnaars Leukste Slagerij naar finale

De stemperiode is afgelopen, de stemmen zijn geteld en de provinciewinnaars zijn bekend! Alle winnaars zijn persoonlijk gebeld met de uitslag en ontvang nog de definitieve opdrachten die op de Slavakto - tijdens de ‘live battles’ - uitgevoerd moeten worden.

Registreer uw bezoek

Wij nodigen u en uw medewerkers graag uit in hal 4 van de Jaarbeurs in Utrecht. Beide beursdagen staan weer volledig in het teken van de slagerij. Wilt u een bezoek brengen aan de Slavakto 2018? Voorkom dan wachtrijen en meld u alvast aan. Registreren is gratis. Net zoals het parkeren bij de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Registreer uw bezoek

Belangrijke informatie over de Slavakto vakwedstrijd!

De wedstrijdcommissie van de Stichting Slavakto is er klaar voor. De reglementen zijn ge-update, de inschrijfwebsite is online en de draaiboeken zijn aangepast. Kortom: het kan beginnen. Het is al sinds 3 september jl. mogelijk om producten aan te melden voor de Slavakto vakwedstrijd. En met het digitale platform gaat dit nu nog makkelijker. Inschrijven kan nog t/m 28 oktober.

Voorbereidingen Slavakto in volle gang!

Maandag 5 en dinsdag 6 november vindt in de Jaarbeurshallen in Utrecht de Slavakto weer plaats. Sinds jaar en dag is dit één van de belangrijkste vakbeurzen voor de slagersbranche in Nederland. Ook de vakwedstrijden zijn sinds het bestaan van de Slavakto een belangrijk onderdeel. Naast de vaste vakwedstrijden zal er dit jaar ook de verkiezing ‘Leukste Slagerij van Nederland’ plaatsvinden. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor hét slagersevenement al in volle gang.

Nieuwe opzet Slavakto 2018

Slavakto 2018 krijgt een andere opzet dan voorgaande jaren. Zo zullen er meer competities plaatsvinden en zowel de exposanten als de bezoekers nog actiever gaan deelnemen aan tal van activiteiten en wedstrijden.

De opzet van deze editie van Slavakto heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Naast de vakwedstrijden zal er zullen er ook live 'Battles' gevoerd worden tijdens Slavakto als onderdeel van de nieuwe opzet.

Stichting Slavakto

Diepenhorstlaan 3
2288 EW Rijswijk
070-3906365