Tijdens Slavakto 2018 hebben er als vanouds weer de vakwedstrijden plaatsgevonden én zal er uit alle inzendingen een algemeen kampioen worden gekozen. Ook vinden de uitreikingen van de KNS-vakwedstrijden - 'De Lekkerste Bal Gehakt' en 'Het Perfecte Pekelvlees' - tijdens de Slavakto plaats.
Naast de vertrouwde vakwedstrijden vindt er dit jaar ook de verkiezing 'Leukste slagerij van Nederland' plaats. Een verkiezing die gericht is op de slagerij en het team van medewerkers.
Er zijn dit jaar 1914 producten zijn ingestuurd voor de keuringen van de Slavakto vakwedstrijden. Er hebben 270 slagerijen meegedaan en 362 personen. Ruim 30% van de inzendingen heeft de bekroning Goud met Ster ontvangen en 43% de bekroning Goud.
Hieronder vindt u in een samengesteld PDF-document de uitslagen van de vakwedstrijden van Slavakto 2018.
Algemeen Nederlands Kampioen
Nathan Burggraaf, Culemborg
Algemeen Jongeren Kampioen
Carst-Jan van de Wetering, Wanneperveen
Provincie kampioenen
Rubriekskampioen Senioren - Rubriek A
A1 - Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren - Limburgse plaatham
Eric Pinckaers, Eijsden
A2 - Gekookte, gegrilde en/of gebraden vleeswaren - Winterrollade
Peter Tap, Ameide
A3 - Gekookte worstsoorten - Gekookte worst -
Nathan Burggraaf, Culemborg
A3P - Paardenworst / Chris de Keijzer bokaal - Paardenworst klassiek
Han Janmaat, Hilversum
A4 - Rookworst - Rookworst fijn
Pim Willemsen, Arnhem
A5 - Verduurzaamde worstsoorten - Boerenmetworst
Nathan Burggraaf, Culemborg
A6 - Leverworst- en bloedworstsoorten - Tongeworst
Gerard de Nooij, Loosdrecht
A7 - Grillproduct - Spare rib
Rinie Schreurs, Roermond
A8 - Specialiteiten en paté's - Terrine Belle de Boskoop
E. Pinkaers, Eijsden
Rubriekskampioen Senioren - Rubriek B
B1 - Soepen - Bospaddestoelensoep met Truffel
Ruud Burger, Hoogkarspel
B2 - Snacks - Hapjes assorti
Wim Koelewijn, Huizen
B3 - Salades - Kip Advocado salade
Slagerij van de Ven, Vlijmen
B4 - Ovenschotels, maaltijden en maaltijdcomponenten - Smikkeltaartje
Keurslagerij Dijkstra, Naarden
A1 - Gedroogde en/of gerookte rauwe vleeswaren - Runderrookvlees
Jasper de Vries, Marum
A2 - niet uitgereikt geen 100 punten
A3 - Gekookte worstsoorten - Gekookte worst
Janneke Meijer, Bergambacht
A4 - Rookworst - Rookworst
Daan van Veldhuizen, Arnhem
A5 - Verduurzaamde worstsoorten - Droge worst Venkel
Bram Rougoor, Diepenheim
A6 - Leverworst- en bloedworstsoorten - Leverworst
Daan van Polanen, Valkenburg
A7 - Grillproduct - Zeeuw spek
Cheyenne de Groot, Houten
A8 - Specialiteiten en paté's - Cranberrie Pate
Carst-jan van de Wetering, Wanneperveen
B2 - Snacks - Sushi van de slager
Niels Visschedijk, Hengelo
B3 - Salades - Huzaren salade
Bram Rougoor, Diepenheim
B4 - Ovenschotels, maaltijden en maaltijdcomponenten - Grootmoeders Ovenschotel
Hendrik Schurer, Koudum
Ook hebben de prijsuitreiking voor KNS-vakwedstrijden Lekkerste Bal Gehakt van Nederland en Het Perfecte Pekelvlees tijdens de Slavakto plaatsgevonden.
De Lekkerste Bal Gehakt 2018 is gewonnen door Keurslagerij Marco van Strien uit ‘s Gravenmoer en Het Perfecte Pekelvlees is gewonnen door Keurslagerij Jos Smal uit Blokker.
Dit jaar wordt wederom de winnaar van de Lekkerste Balgehakt bekend gemaakt tijdens de Slavakto. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd georganiseerd door de KNS. Op twee locatie op de beurs worden de producten van de vakwedstrijden gepresenteerd. Een gegarandeerde publiekstrekker tijdens het event, want iedereen wil zien wie er gewonnen heeft.
Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS is ingegaan op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren.
Tijdens Slavakto (Vlees) 2015 zijn er ruim 6.000 slagers, bedrijven en geïnteresseerden aanwezig geweest en volop prijzen uitgereilkt. Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2015.
Hieronder de vindt u de winnaars van de vakwedstrijden uit 2015 in de verschillende categorieën.
Lekkerste Gehaktbal:
Keurslager Van Hest, Goirle
Lekkerste gehaktvariant:
Slagerij Beerens, Eindhoven
Internationaal juniorenkampioen
Gerrit Jan van de Weg, Oosterwolde
Algemeen Nationaal Kampioen
Dennis van Dun, Waalwijk
International Young Butchers’ competition
Zwitserland met Claudia Jaun en Luzia Mathys