DSC_6922

Inspiratie voor slagers om blijvend meerwaarde te bieden

Slavakto wordt georganiseerd voor de ruim 2.000 slagers in Nederland. Eens per 3 jaar komen de slagers van nu en later bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen in hun vak te bespreken tijdens de Slagersvak tentoonstelling (SLAVAKTO) , deze keer op dinsdag 4 en woensdag 5 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht.

Ontmoeten, inspireren en innoveren in ambacht en ondernemerschap zijn noodzaak, gegeven inflatie, de enorme stijging van (energie)kosten en de brede maatschappelijke wens tot bewust consumeren in een goed uitgebalanceerd, veilig voedingspatroon. Slavakto 2022 is hét event voor iedereen die in de slagerij werkt of daar gaat werken, van verkoopmedewerker tot traiteur of slager. Ambacht en productontwikkeling veranderen mee met alle maatschappelijke ontwikkelingen. Ze ontmoeten vakgenoten en leveranciers, laten zich inspireren door workshops en verrassen door de sprekers. Zo brengt het de bezoekende slagers verder met hun ambacht, werkgeverschap en ondernemerschap.

Innovatie, inspiratie en ontmoeting
Ambacht en productontwikkeling veranderen mee met alle (maatschappelijke en voedings-ontwikkelingen). De noodzaak van innovatie is er voor iedere ondernemer in de branche. Dit is terug te vinden in het programma. Het inspireert, stimuleert ontmoeting en zet aan tot verdere innovatie. Zo brengt het de bezoekende slagers verder met hun ambacht, werkgeverschap en ondernemerschap.

Wim van den Brink, voorzitter van de Stichting Slavakto:
“We geven twee dagen lang inhoud aan de professionalisering van de bedrijfstak volgens de kernwaarden: innovatie, inspiratie en ontmoeting. We gaan in op de maatschappelijke trends. Consumenten willen zeker vlees kopen, maar wel zelf bepalen hoeveel, waar en wanneer. De online verkoop van slagerijen maakte vorig jaar een groei van zes procent door. De consument kijkt op een bewuste manier naar voeding en hoe vlees in dat plaatje past. Het draait er voor de slager om juist die meerwaarde te bieden aan de consument? Voor ons is het event geslaagd als slagers en hun medewerkers geïnspireerd en vol enthousiasme weer huiswaarts keren” benadrukt Slavakto-voorzitter Wim van den Brink.

Inspiratietheater en Meatlab met workshops en presentaties
Een inspiratietheater met rondetafelgesprekken, presentaties en workshops over toekomstgerichte trends en ontwikkelingen. Over vlees, ondernemerschap en nieuwe verkoopconcepten. De slager van de toekomst” maar ook over energiebesparing vandaag. 

Vakwedstrijden en Prijzenregen
Tijdens Slavakto worden de slagers in het zonnetje gezet, allemaal deelnemers en winnaars van de vakwedstrijden in meer dan 20 categorieën en de winnaars van de verkiezing van de Lekkerste Bal Gehakt. Dan is er de uitreiking van de Gouden Slagersring, een wedstrijd die draait om innovatie en vernieuwing met voor de jongeren-categorie de Ad Bergwerff prijs op woensdag 5 oktober. 

Deel dit bericht!